Аз съм шокиран, че столетницата БСП влезе в обувките на Възраждане,

...
Аз съм шокиран, че столетницата БСП влезе в обувките на Възраждане,
Коментари Харесай

Настимир е оптмист, 2024 г. влизаме в Шенген по суша

" Аз съм шокиран, че столетницата Българска социалистическа партия влезе в обувките на " Възраждане ", продава боязън ". Това съобщи пред БНР депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев по отношение на решението за влизане на България в Шенген по въздух и море. 

България няма да приема безграничен брой мигранти, повтори той, като подсети, че Дъблинското съглашение от 2007 и 2013 година е подписано по време на ръководство на Българска социалистическа партия.

" В момента е контрактуван Пакта за миграция, който облекчава България. Той ще бъде подписан в идващите няколко месеца. При нас облекчението ще е в пъти ", безапелационен бе Ананиев.

По думите му самото Дъблинско съглашение не работи. Затова през април ще се подпишат всички документи, които ще облекчат България. Другото, което ще облекчи България, е приемането ни в Шенген, означи той:

" Ние ставаме пълновръстен член на Шенген, който има цялостен достъп до цялата шенгенска база данни, което е основно значимо за нашата национална сигурност. Ние сме и на масата, където се взимат решенията за Шенген. На трето място - българската грабица ще бъде най-пазената граница в Европейски Съюз ".

Настимир Аниниев има вяра, че през 2024 година България ще бъде призната в Шенген и по суша. 

Ще се съблюдава процедурата за всеки регулатор, заявява депутатът от ПП-ДБ и акцентира: " Ние имаме правила ". Той даде образец с Конституционния съд и посочи професионалните качества на тяхната номинация. ГЕРБ номинира политическо лице, само че ние не можем да спрем никой да номинира, разяснява Ананиев. По думите му в парламентарната група не е обсъждана номинация на Атанас Атанасов за Конституционен съд. 

" Ние упражняваме нашата власт и нашата мощ до това, което имаме - имаме 63 народни представители. До момента мисля, че се оправяме доста добре. Ефектът на смяната е забележим ". 

" Ако продължаваме да имаме този резултат на смяната, в случай че вършим неща, които са положителни за българските жители, аз не виждам проблем да продължи да има непоклатимост. Когато има непоклатимост, хората се успокояват. Ако хората живеят по-добре, значи сме си свършили работата. Ако има повече чуждестанни вложения, това е добре за страната ", разяснява депутатът от ръководещата коалиция и още веднъж повтори, че с 63-ма народни представители е мъчно да се направи същинската промяна и смяна в България. 

За идната ротация Анание бе безапелационен, че Движение за права и свободи няма да взе участие с министри и зам.-министри. Според него е редно министър председателят Николай Денков и вицепремиерър Мария Габриел да създадат оценка на министрите и в случай че имат оферти за смяна, да ги показват на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Финалното решение е на парламентарните групи, акцентира той и добави, че е значимо да се запазят политиките. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР